HUISVESTING

HOME | ACTUEEL AANBOD | MEER

 

 

Uitgangspunt

Ons uitgangspunt is: ‘Think Outside the Cage’, wat zoveel betekend als sluit je vogel niet op in een kooi.

Hier hangt een hele visie en manier van omgaan met de vogel aan vast, waarover we veel schrijven op de site, blogs en natuurlijk de cursussen.

Een kooi is in principe nooit groot genoeg, en standaard verkeerd ontworpen. De meeste kooien zijn hoger dan dat ze breed zijn, terwijl een kromsnavel niet vliegt als een helikopter, maar horizontaal.
Vliegruimte in de kooi is er dus pas als je die zelf laat bouwen, maar beter is de vogel te trainen zodat hij buiten de kooi zoveel mogelijk vrij kan vliegen.

De meeste middenmaat papegaaienkooien zijn geschikt voor grote parkieten. Tralie afstand niet groter dan de kop v/d vogel.

 
Kwaliteitsverschil zit in poedercoating en gekozen staal kwaliteit. Original Strong, RHR ( Failliet) zijn redelijk goed. RVS is verreweg het beste of trespsa/aluminium kooien. Die laatste worden meer door kwekers gebruikt en zien er niet uit voor inde woonkamer, tenzij speciaal ontworpen.

Om het u gemakkelijk te maken, hebben we een aantal goede kooien zelf getest ( o.a. weken buiten in de regen laten staan). De beste uit deze tests staan nu in de webshop: Klik hier voor de webshop.

Een kooi is altijd onmisbaar bij het houden van een papegaai of parkiet als huisdier. Er is verschil in kwalitiet en dat zit voornamelijk in gebruikte grondstoffen, metaal en (poeder-) coating. Vogels kunnen erg ziek worden en zelfs overlijden van foute verf of poedercoating. Let hier dus op bij aanschaf.

RVS is altijd het beste, maar meteen ook het duurste.

Een goed alternatief is zelf een kooi te laten maken, of kamer voliere, van aluminium profiel, trespa en gaas. U geeft de maten op of laat een standaard maat bouwen.
 

 
 
 
 

  ContactDierenartsen | Reactie | Faqs

all rights reserved tammevogels.nl | Disclaimer | Privacy