PAPEGAAIEN PROJECT

HOME | VRAGEN

 
 

RUIMTE Gezocht!

Bent u fan van TammeVogels.nl of een van onze andere sites, zoals de Birdbox Papegaaienschool?
Dan kunt u ons wellicht helpen met de plannen voor het nieuwe project....

Op deze pagina gaan we in de loop van de tijd meer details delen m.b.t. het project waaraan we op de achtergrond werken. Het heeft alles te maken met het realiseren van onze droom om meer tegemoet te kunnen komen aan de vraag naar een aantal zaken die te maken hebben het houden van papegaaien en parkieten.

Zo moeten we bijvoorbeeld al jaren mensen teleurstellen die ons telkens weer vragen om tijdens vakantie periodes op hun papegaai of parkiet te passen. Dat is jammer, want er zijn nu eenmaal niet veel mogelijkheden om uw tamme vogel met een gerust hart onder te kunnen brengen tijdens een vakantie. Wij weten er alles van, want om die reden gaan we zelf ook vrijwel nooit echt op vakantie.

Toch is het puur een ruimte kwestie. Met meer plaats zouden we ook meer vogel tijdens de vakantie periodes kunnen opvangen op een verantwoorde manier, zodat u na uw vakantie een vogel ophaalt die minstens zo tam is als wanneer u hem bracht. Er zijn al gevallen bekend waarna de eigenaar verbaasd stond wat hun vogel allemaal bij ons tijdens de vakantie had geleerd.

Een tweede reden voor dit nieuwe project is het huidige gebrek aan socialisatie ruimte. Naarmate er meer vraag is naar onze speciaal tot huisdier gesocialiseerde vogels kunnen we niet meer vogels hanteren met de huidige beperkte ruimte die we tot onze beschikking hebben. Oook daarom is meer speciale ruimte voor training en socialisatie nu een noodzaak geworden om te kunnen groeien.

Meer ruimte schept ook de mogelijkheid om onze workshops, cursussen en papegaaienschool met regelmaat weer op locatie te geven in plaats van uitsluitend op dvd en online, zoals dat nu gebeurd. Reizen zoals vroeger, wat nu onmogelijk is door het vele werk, hoeft dan nog steeds niet, maar we kunnen u als mede vogel liefhebber dan wel beter ontvangen op eigen terrein.

Onze webshop BirdSuper.com krijgt steeds meer bezoek, maar voor velen zou het een enorm voordeel zijn om bijvoorbeeld het speciale voer, supplementen, speelgoed en artikelen uit de vogel apotheek ter plekke bij ons af te kunnen halen. Daarnaast kunnen we met meer ruimte ook meer voorraad opslaan en dus in veel gevallen ook sneller leveren.

Een heel belangrijke reden voor dit project is ook de schreeuw om noodopvang voor vele papegaaien en parkieten. Binnenkort zullen we een boekje open gaan doen over wat er door overheidsinstanties die menen te moeten 'ingrijpen' allemaal aan huisdier vogels wordt afgemaakt. Dit is werkelijk ongelofelijk.
Ook wordt ons regelmatig gevraagd of we bepaalde vogels kunnen overnemen, omdat men er dan van overtuigd is dat er goed voor de dieren gezorgd zal worden. Bijvoorbeeld na overlijden, prive problemen, echtscheiding enz.
Uiteraard kleven hier allerlei voorwaarden en verplichtingen aan, waarvan we ons bewust zijn. Toch zien we goede mogelijkheden om met de beschikking over meer ruimte op een betere locatie ook veel meer te kunnen betekenen voor deze bijzondere dieren die gewoon het allerbeste verdienen.

 

Wat kunt u doen?

Weet u iemand?

Kent u iemand?

Heeft u zelf een object te huur?

Ondanks het bestaan van deze 'droom' zijn we niet in de positie dit zomaar even voor elkaar te krijgen.
We zijn ons er ook van bewust dat het bijna zoeken is naar een speld in een hooiberg. Toch hebben we er alle vertrouwen in dat vroeg of laat de juiste tip, de juiste locatie of kans op ons pad zal komen, hoe dan ook.

Op dit moment zoeken we dus een geheel vrijstaande locatie landelijk gelegen met zowel woonruimte als werkruimte. Tijdelijke huur is voor ons NIET interressant. Het zal dus om minimaal 5 jaar gaan, maar liever voor langer.

De afstand tot buren moet minimaal 100 meter zijn om geen geluidsoverlast te veroorzaken met de vogels die we graag zowel binnen als buiten moeten kunnen houden.
Belangrijk is dat e.e.a. goed bereikbaar is vanaf snelwegen.

Hoe centraler in Nederland hoe beter, maar zelfs net over de grens in België valt te overwegen.
 

Belangrijk is dat onze kinderen naar een goede basisschool kunnen niet al te ver van huis.
 

Kopen zit er vooralsnog niet in, we zijn dus specifiek op zoek naar iemand die bijvoorbeeld een (oude) boerderij wil verhuren, waarbij niet al te hoge maandlasten van toepassing zijn. Aan de hand van de mogelijkheden die de locatie heeft, zullen we dan een exploitatieplan maken, waarin zoveel mogelijk van bovengenoemde doelstelling zullen worden verwerkt.

Ook bestaat de mogelijkheid dat we bijvoorbeeld als tegenprestatie een pand, tuin of andere locatie onderhouden, verbouwen etc etc.

Kortom, dit is even heel beknopt de eerste samenvatting heel in het kort van onze nieuwe plannen.
 

Binnenkort plaatsen we hier een mogelijkheid om te reageren.

Heeft u direct al een voorstel, suggestie of ander idee, laat het zeker even weten via de contact pagina.

Bij voorbaat hartelijk dank voor al uw reacties.

 

 

 

 
 
 

 

 

©® tammevogels.nl 1984-2020 | Disclaimer | Privacy Policy | Voorwaarden | VLC

 

<