Welke Vogels Passen Bij Elkaar?

HOME | PRIJZEN | ACTUEEL AANBOD | MEER

Voor veel vogels is het vaak beter om ten minste per 2 gehouden te worden. Ook per stel blijven onze vogels absoluut tam. Daarom krijgt u altijd korting, wanneer u besluit 2 of meer vogels tegelijk over te nemen...
 

Waar moet ik rekening mee houden als ik 2 TAMME vogels samen wil houden?

In onderstaande video geef ik de nodige tekst en uitleg omtrent alles waar je rekening mee moet houden, wanneer je 2 of meer vogels samen als huisdier wilt houden.

De narduk ligt dus op 'huisider' en niet op voliere vogels of kweekvogels! Daarvoor gelden heel andere regels.

 
 

Welke vragen komen o.a. aan bod?

  • Welke rol speelt het geslacht van een vogel?

  • Welke soorten passen bij elkaar?

  • Kan mijn huidige vogel bij een bepaalde andere soort?

  • Ik heb een bepaalde soort, moet ik er dezelfde soort bijzetten?

  • Welke rol speelt de leeftijd van vogels in dit verband?

  • Wat zijn de ervaringen uit de praktijk?

 

 
 
 
 

 

Je hebt deze website hoogstwaarschijnlijk bezocht, omdat je een vogel als kameraadje in huis wilt houden en dat ook specifiek het soort vogel is wat wij aanbieden. Houdt vast wat ik eerder heb gezegd: of kweken, of tam houden.

Twee tamme pyrrhuras die als zodanig op de juiste manier worden gehouden verwant of onverwant zullen in de meeste gevallen geen jongen krijgen, laat staan grootbrengen.

Het voert hier te ver om daar uitleg aan te geven, dit doen we uitvoerig in de BIRDBOX.

 

Voor het laatste doel zijn zowel geslacht, verwant of onverwant zijn en zelfs voor een groot deel de keuze voor een soort in eerste instantie van ondergeschikt belang.

De doorslaggevende factor voor het succesvol houden van een kromsnavel als kameraad in huis is de opvoeding totdat het dier bij je in huis komt en direct daar aan vast de relatie die je zelf met de vogel opbouwd, niets anders.

 
 

MAATREGELEN TER VOORBEREIDING

 

Wanneer je al een tamme kromsnavel in huis hebt, kun je met onderstaande simpele maatregelen zorgen dat de kennismaking zo goed mogelijk verloopt. Ik ga hier uit van een JONGE nieuwe vogel. Bij volwassen vogels gelden andere maatregelen.

Zorg in elk geval dat je een nieuwe vogel NOOIT zomaar direct bij een reeds aanwezige plaatst.
Het risico dat deze als indringer of rivaal t.o.v. jou wordt gezien is dan groot.

Moeten beide vogels in 1 kooi gehouden gaan worden?

Zo ja dan moet je even wat maatregelen nemen vooraf.
Het beste kun je de huidige vogel, wanneer deze zich al in de kooi bevind waar je ze allebei in wilt houden enkele dagen of zelfs een week voor de komst van de tweede vogel eruit halen. Dit om te zorgen dat je huidige vogel zijn terriroium kwijt is door ontwent te zijn aan zijn kooi.

Je houd de vogel dus even elders.

Richt de kooi geheel anders in.

Zo nee, dan heb je in principe geen voorbereiden nodig, behalve dat je nieuwe vogel pas fysiek contact mag maken met je huidige vogel en andersom nadat beide vogels aan elkaars aanwezigheid gewend zijn geraakt.

Wil je ze beiden WEL in 1 kooi gaan houden, laat ze dan eerst afzonderlijk zonder fysiek contact aan elkaars aanwezigheid wennen.
Je nieuwe vogel die meestal jonger is, moet eerst bijkomen van de verhuizing en de wenperiode doormaken zoals elders omschreven. pas daarna maken ze kennis met elkaar. Laat de eerste fysieke ontmoeting het beste plaatsvinden BUITEN de kooi. Zo hebben beide vogels voldoende vluchtruimte mocht e.e.a. uit de hand lopen. Doe dit altijd onder toezicht. Een volwassen vogel kan te dominant zijn t.a.v. een nieuwe baby vogel, dus hou dat in de gaten.

 
 
 
 
 
 
 

 

  AANBOD | VRAGEN

©® tammevogels.nl 1984-2020 | Disclaimer | Privacy Policy | Voorwaarden | VLC

 

 

<